Hypotheken

Een huis kopen is een ingrijpende financiële beslissing. Je sluit een hypotheek af en gaat daarmee een betalingsverplichting aan van 30 jaar. Een goed hypotheekadvies is uitermate belangrijk omdat het je in de loop van de tijd veel geld kan schelen.

Hoe adviseren wij?
Als je bij ons aanklopt voor een hypotheekadvies, gaan we uiterst zorgvuldig te werk. Als huiseigenaar krijg je te maken met allerlei financiële, fiscale en juridische regelgeving. Wij leggen je uit wat je kunt verwachten en wat de gevolgen zijn voor je financiën.

Om uit te zoeken hoe je hypotheek er precies uit moet zien, inventariseren wij eerst je persoonlijke en financiële situatie. Wij vragen daarom naar je financiële gegevens. Maar ook andere informatie is belangrijk, zoals je toekomstverwachtingen en toekomstwensen. Die zeggen iets over hoe de vaste lasten zich ontwikkelen. En dat kan de keuze voor een bepaalde hypotheek beïnvloeden.

Na de inventarisatie maken we een analyse, zoeken we uit wat de mogelijkheden zijn, vergelijken we de hypotheken van meerdere aanbieders en maken we berekeningen. Dan stellen we een adviesrapport op, waarin we je laten zien welke oplossingen voor jou het meest geschikt zijn. Ook zijn we duidelijk over wat je betaalt voor je hypotheek en zie je hoe de hypotheeklasten er in de komende jaren uitzien.

Uiteraard spreken we ons advies grondig met je door. Je krijgt de tijd om alles goed te overdenken.

Hypotheekvormen
Er bestaan in Nederland verschillende hypotheekvormen. Voor welke vorm je in aanmerking komt, hangt vooral af van de vraag of je je eerste hypotheek afsluit, of al een hypotheek hebt en gaat verhuizen.

Eerste hypotheek
Als je als starter op de woningmarkt je eerste hypotheek afsluit, moet je deze binnen 30 jaar volledig aflossen. De aflossing moet bovendien annuïtair zijn, dat wil zeggen dat je gedurende de looptijd stap voor stap de hypotheekschuld aflost. Alleen met zo´n hypotheek kom je in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. De annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek voldoen aan die regels.

Verhuizen
Heb je voor 2013 een aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek of beleggingshypotheek afgesloten en ga je verhuizen? Dan mag je dezelfde hypotheekvorm behouden, inclusief het recht op hypotheekrenteaftrek. Deze regel geldt alleen voor het oude leenbedrag. Als je een hogere hypotheek nodig bent, moet je voor het meerdere een extra hypotheek afsluiten, maar dat deel moet je gedurende de looptijd wel verplicht aflossen. Voor je nieuwe hypotheek geldt bovendien dat hooguit de helft aflossingsvrij mag zijn.

Lineaire hypotheek

Meer informatie >>>

Annuïteiten hypotheek

Meer informatie >>>

Aflossingsvrije hypotheek

Meer informatie >>>

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg